Menu

Ova web-stranica koristi kolačiće.
Kolačiće upotrebljavamo kako bismo sačuvali status vaše korpe i listu pregledanih proizvoda.
Nastavkom korišćenja naših internet stranica vi prihvatate našu upotrebu kolačića.

Saznajte više

    Prodavnica

      Produžni kabl - Mak trade

      01.10.2021


      Da li vam se dešava da vam zafali jedno priključno mesto u kući ili na poslu? Za produžni kabl je važno da ima kvalitetan priključni kabl I da zaštiti uređaje I elektroinstalacije.

      Kada se u našoj zemlji gradili stanovi (današnja starogradnja) nije bilo potrebe za mnogim utičnim mestima. Razlog je jednostavan. Na tržištu I nije bilo mnogo u ponudi uređaja bele tehnike, shodno tome, bilo je I manje priključnih mesta.

      Iako su nastali početkom 20. veka, tek posle Drugog svetskog rata počinje era električnih malih kućnih aparata. Od tada svako domaćinstvo poseduje po neki, a broj novih električnih uređaja se stalno povećava.

       

      Međutim, danas nam treba u svakoj prostoriji po jedan produžni kabl. Domaćinstvo ima dosta potrošača I u kuhinji I u dnevnoj sobi. Takođe I kancelarije imaju potrošača audio I vizuelne tehnike.

      Majstori raznih struka uvek imaju produžni kabl kako bi ga koristili kao mobilno napajanje kada rade terenske poslove.

      Produžni kabl

      Sastav prenosne priključnice

      Priključni kabl je trožilni od čistog bakra preseka 3x1, 5mm2 I 3x2, 5mm2. Kabl ima debelu izolaciju žica I omotač od PVC-a. Dužina kabla može biti od 1,4 do 20 metara . Izrađuje se u varijantama 3 do 10 utičnih mesta. Ovakvi kablovi vam omogućavaju da priključite potrošače do 3680 W snage.

      Višestruka prenosna priključnica se sastoji od tri osnovna dela:

       

      • tela prenosne priključnice,

      • savitljivog kabla,

      • nerastavnog monofaznog utikača.

         

      Telo produžnog kabla izrađeno je od kvalitetnog aluminijuma I PVC-a, a konstruktivno objedinjuje dvopolne priključnice 10/16 A, 250 V. Priključnice su montirane pod uglom od 45 stepeni. Ovakav kosi raspored utičnica je praktičan za jednostavno korišćenje.

      Produžni kabl možete položiti na pod, radni sto ili komodu. Možete ih montirati i na zid ili na drugu vertikalnu površinu. To možete uraditi pomoću dva vijka ili zglobnog držača.

      Poseduju zaštitu za decu. To znači da vam treba dodatna snaga da utikač uključite u kućište produžnog kabla. Utično mesto sa zaštitom za decu odgovara jedino utikaču I znatno teže se može ugurati olovka ili šrafciger u utično mesto.

       

       

      Produžni kabl sa prenaponskom zaštitom

       

      Šta je prenapon? Udar groma I uključenja/isključenja potrošača sa mreže imaju za negativnu posledicu prenapon. Jako je važno da zaštitimo naš TV, komjuter, belu tehniku kako se ne bi pokvarili. Prenaponska zaštita čuva vaše uređaje I elektroinstalacije od posledica atmosferskih pražnjenja.

       

      Produžni kabl od 10 metara bi bio optimalno rešenje da ne razmišljate da li vam je daleko mrežno napajanje.

      https://www.maktrade.rs/shop/0/01/06/176

      Najnoviji blogovi

      PVC cevi 09.08.2022
      LED plafonjera 02.08.2022